Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μελομακάρονα!

Αγαπημένοι φίλοι γειά σας,
Έχω μέρες να κάνω ανάρτηση το ξέρω αλλά,κάτι οι χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες για την γιορτή μας, που θα γίνει την Τετάρτη 21/12  στις 4 το απόγευμα, κάτι τα εργαστήρια,δεν έμεινε χρόνος καθόλου.
Και όταν γυρίζω το βράδυ, το μόνο που σκέφτομαι είναι το κρεββάτι μου ,και όχι ο υπολογιστής.
Συγχωρέστε με λοιπόν, και για να σας αποζημιώσω, θα σας δώσω την συνταγή που κάνω κάθε χρόνο για τα μελομακάρονα και είναι εγγυημένη, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχετε αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες.
Υλικά :  1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
             1/2 >>       >>    χυμό πορτοκάλλι
             1 κουταλάκι γλ. κανέλλα
             1/2  >>         >> γαρύφαλλο τριμμένο
             1     >>         >>    μπέκιν
             1     >>         >>    σόδα
             1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
             ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλλι
             Μισό σφηνάκι κονιάκ.
             Αλεύρι μαλακό περίπου 4 φλιτζάνια τσαγιού.

Εκτέλεση
  Χτυπάτε με το μίξερ χειρός, το αραβοσιτέλαιο με την ζάχαρη,για να διαλυθεί η ζάχαρη,
  προσθέτετε το πορτοκάλλι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα.
  Σταματάτε το χτύπημα, και προσθέτετε το κονιάκ με την σόδα ( μέσα στο κονιάκ θα διαλύσετε την  
  σόδα)
  Ανακατεύετε απαλά με κουτάλι. Συνεχίζετε με το αλεύρι, όπου έχετε (στο 1ο φλυτζάνι) ανακατέψει 
  το μπέκιν
  Ρίχνετε 1-1 φλυτζάνι, σιγά σιγά, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να αφήνει λάδι στα
  χέρια. Μπορεί να σας πάρει και 3, 5 φλυτζάνια.
  Την ζύμη απλά την ανακατεύετε, δεν ζυμώνετε,γιατί θα σας γίνουν σκληρά (συμβουλή της μανούλας
  μου)
  Πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε, τα τρυπάτε με ένα πηρούνι, και τα φουρνίζετε για 20 λεπτά σε  προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 20 λεπτά περίπου.
  Στο τέταρτο τα κοιτάτε λίγο, μη σας αρπάξουν.
  Οταν τα βγάλετε, τα αφήνετε να κρυώσουν, η καλύτερα την άλλη ημέρα, και ετοιμάζετε το σιρόπι:
  1 1/2  ποτήρι ζάχαρη, 1  1/2  νερό, και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μέλι θυμαρίσιο.
  Το αφήνετε να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, και ρίχνετε λίγα λίγα τα κρύα
  μελομακάρονα, τα αφήνετε για περίπου 15 δεύτερα από την μία μεριά, και τα γυρίζετε από την άλλη. Τα αραδιάζετε σε πιατέλα, και τους ρίχνετε καρύδι τριμμένο στο οποίο αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο για έξτρα άρωμα.
Για αυτή την συνταγή θα χρειασθείτε περίπου 200-250 γρ καρύδι.

                                                               ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

                                       Και καλές γιορτές σε όλους μας, με υγεία.
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου