Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!!!!!

Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες ..
Οι Χρυσομέλισσες άρχισαν να μαζεύονται στην κυψέλη τους!
Αφού τρύγησαν όλο το καλοκαίρι, τώρα άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν.
Χθες λοιπόν επέστρεψα κι εγώ, προτελευταία ημέρα του Αυγούστου, μετά από ένα πολύ όμορφο
καλοκαίρι στην πανέμορφη Μεσσηνία  και στην Μάνη.
Εκεί που ήμουν δεν είχα Ιντερνετ και πολεμούσα με ένα στικάκι να μπαίνω λίγο και να
παρακολουθώ και όποτε είχε και καλό σήμα, πέραν αυτού, τίποτε άλλο.
Τώρα λοιπόν θα μαζέψω φωτογραφίες κλπ και θα σας τα δείξω.
Πάντως να ευχαριστήσω όλες εσάς που ανελλιπώς μας επισκεπτόσαστε και την Κλαύδια
που προσπαθούσε να διατηρήσει ζωντανή την κυψέλη μας και να κάνει αναρτήσεις.
Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το πρόγραμμα των
καινούργιων εργαστηρίων και αμέσως θα το αναρτήσουμε.
Σας φιλούμε όλους και όλες!!!!!!!!
                                                                              ΧΡΥΣΟΜΕΛΙΣΣΕΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κολλιέ κατά παραγγελία

Η Χρυσομέλισσα Αγλαία την Κυριακή (στις 12.00) 2 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στη βάπτιση των δίδυμων εγγονών του κουμπάρου της, στη Λήμνο....
Κατέφθασε λοιπόν με ένα κουτί γεμάτο χάντρες, πέρλες, κρύσταλλα καθώς και ένα σακουλάκι με ροζ αλυσσίδα για να φτιάξουμε ένα"ιδιαίτερο" κολλιέ που θα φορέσει για να παραστεί στο μυστήριο.
Με δεδομένο ότι σκοπεύει να φορέσει ένα μεταξωτό σύνολο (  φούστα, αμάνικο τοπ με ντεκολτέ και μακριά πουκαμίσα ) σε απαλή απόχρωση γκρί αρζάν και τα αγαπημένα της ξώφτερνα απο ροζ δέρμα(παπούτσια φετίχ που αγόρασε στο Μαρόκο) στρωθήκαμε να συνδυάσουμε τα υλικά προκειμένου να δημιουργηθεί το τέλειο κολλιέ για την περίσταση...
Θα το ήθελε σε ρόζ αποχρώσεις και δήλωσε πως θα προτιμούσε να μη χρησιμοποιήσουμε μαργαριτάρια, γιατί όσες φορές είχε φορέσει στο παρελθόν το συγκεκριμένο σύνολο, φορούσε πάντα μαργαριταρένιο κολλιέ...οπότε αυτή τη λεπτομέρεια τη θεωρήσαμε καθοριστική.
Και προέκυψαν τα παρακάτω, χωρίς όμως η Αγλαία να έχει αποφασίσει πιό τελικά θα φορέσει....τα βρίσκει όλα τέλεια, της αρέσουν όλα, είναι εντελώς μπλοκαρισμένη.....μήπως θα μπορούσατε εσείς με τα αντικειμενικά σχολιά σας να τη βοηθήσετε να αποφασίσει...;



Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κολλιέ υψηλής αισθητικής

Η Χρυσομέλισσα Μαρία Τ. με ....ένα κολλιέ ιδιαίτερης αισθητικής,  ασυνήθιστο, πρωτότυπο και μοναδικό που δημιούργησε η ίδια ντύνοντας χάντρες με ύφασμα και χρησιμοποιώντας κορδόνια και κορδέλλες σε άψογα ταιριασμένους συνδυασμούς που ολοκληρώνουν ένα εμπνευσμένο σύνολο !!! 
Το αποτέλεσμα...εξαιρετικό !!!
Χάρμα οφθαλμών και το κολλιέ και η  ταλαντούχα δημιουργός...!!!

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Mαρία λεν την Παναγιά, Μαρία λεν κι εσένα....

Χρόνια Πολλά για τη μεγάλη γιορτή της Μεγαλόχαρης, και ευχές στις/στους εορτάζοντες που είναι πράγματι πολλές  και πολλοί....Μαρίες, Μάριοι, Παναγιώτες, Παναγιώτιδες, Δέσποινες, Θεοτόκηδες...
Στις φίλες εορτάζουσες φτιάξαμε ...τι άλλο; κολλιέ  μάλλον κλασσικού ύφους, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις χρωματικές προτιμήσεις τους και το προσωπικό στύλ τους....
Χρησιμοποιήθηκαν γυάλινες χάντρες, μουράνο, πέρλες, κρύσταλλα, μεταλλικά στοιχεία, φίλντισι,ημιπολύτιμες πέτρες...

Για την ξανθιά , γαλανομάτα Μαριγώ !!!
Για την ψηλή, αεράτη και μελαχροινή Δέσποινα !!!
Για την κοκινομάλλα, πρασινομάτα Γιώτα !!!
Για τη Μαίρη που αγαπάει το κόκκινο και το λευκό !!!

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

MΩΡΟΤΟΥΡΤΑ !!! για εναν μικρό ταξιδευτή



Ενας μικρός ταξιδευτής αναμένεται τα προσεχή εικοσιτετράωρα να ξεκινήσει το ταξίδι της ζωής του....Οι φίλες της μητέρας του, συγκέντρωσαν με αγάπη και φροντίδα τα δώρα τους (πάνες, μπιμπερό, κουβερτούλα, πιπίλες, φορμάκια, παιχνιδάκια, λούτρινο γαλάζιο αρκουδάκι, σαλιάρες,
καλτσάκια, σκουφάκι, γαντάκια....) για να τα προσφέρουν όταν κάνουν την πρώτη επίσκεψη γνωριμίας μαζί του !!!
Οι νεαρές Χρυσομέλισσες Ειρήνη και Λέττα ανέλαβαν να ταιριάξουν όλα τα δώρα σε ένα ωραίο σύνολο που το τύλιξαν με ένα αέρινο τούλινο γαλάζιο σύννεφο και το διακόσμησαν με λευκές και γαλάζιες κορδέλλες !!! Το αποτέλεσμα.... υπερπαραγωγή !!!
Η γιαγιά Ρένα είχε την ιδέα να προστεθεί και ένα νανούρισμα....έτσι εκτυπώθηκε το παρακάτω και προστέθηκε στην  "τούρτα"  μαζί με την καρτούλα με τις ευχές και τα ονόματα των δωρητριών !!!

Κοιμήσου φώς μου κι ο Χριστός σου παραστέκει πλάϊ
κοιμήσου κι η μανούλα σου, την κούνια σου κουνάει,
την κούνια σου την έστρωσα, με μαλακό σεντόνι,
που το΄πλυναν και το΄καναν, νεράιδες σαν το χιόνι,
στο πάπλωμά σου κέντησα, αητούς να σε στολίζουν,
γαρύφαλλα τας Βενετιάς, να σε μοσκομυρίζουν !!!

Ο ύπνος θρέφει τα μωρά
κι η γειά τα μεγαλώνει
και η κυρά η Παναγιά
τα καλοξημερώνει !!!

Προσθέτουμε και τις δικές μας ευχές, να είναι γερός ο μικρός ταξιδευτής και το ταξίδι της ζωής του να είναι γεμάτο ωραίες εμπειρίες και γνώσεις....!!!

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινή τσάντα ΜΑΚΡΑΜΕ

Η Χρυσομέλισσα Μερκέττα κατασκεύασε αυτή την υπέροχη καλοκαιρινή τσάντα με την τεχνική ΜΑΚΡΑΜΕ.
Χρησιμοποίησε ένα "ακατέργαστο" σπάγγο χρώματος κανελλί και με το ξεχωριστό ταλέντο της, συνδύασε κόμπους και δημιούργησε το μοναδικό σχέδιο της τσάντας της που εκτός από πανέμορφη είναι και εξαιρετικά πρακτική χάρη στο ιδανικό μέγεθός της .
Απο τον προσεχή Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις μας, θα έχουμε την ευκαιρία να μυηθούμε στην τεχνική του ΜΑΚΡΑΜΕ !!!
Εχει τόσο ενδιαφέρουσες εφαρμογές αυτή η τεχνική.....

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οικολογική συνταγή

Για τον κνησμό που προκαλεί το τσίμπημα των κουνουπιών : Σ΄ενα γυάλινο βάζο με λίγο άσπρο ξύδι, ψιλοκόβω αρμπαρόριζα και βασιλικό.
Αφήνω το δοχείο κλειστό στον ήλιο για μία τουλάχιστον ημέρα
Η Χρυσομέλισσα Μερκέττα, συστήνει αυτή την οικολογική συνταγή, για την ανακούφιση απο τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Δεν έχουμε παρα να δοκιμάσουμε!

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Aύγουστε, καλέ μου μήνα.....

Καλό μήνα !!! Αύγουστε καλέ μου μήνα, νά ΄σουν δυό φορές το χρόνο!!!
Ετσι το θέλει ο λαός μας και το εκφράζει με τις σοφές παροιμίες του, σε μερικά μέρη μάλιστα τονίζουν "νά ΄σουν τρείς φορές το χρόνο" γιατί οι αγρότες έχουν σιγουρέψει τα εισοδήματα της χρονιάς στις αποθήκες τους, σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, βρώμη, ξύλα για το χειμώνα, έχουν άφθονα φρούτα, κηπευτικά... και ο Αύγουστος είναι ο κυρίως μήνας των διακοπών για τους περισσότερους κατοίκους των πόλεων που θα επωφεληθούν για ολιγοήμερες ή σπανιότερα πολυήμερες αποδράσεις σε παραλίες κυρίως  και άλλους  παραθεριστικούς προορισμούς !!!
Η τσάντα της φωτογραφίας έχει κεντηθεί πρίν αρκετά χρόνια ,για να συνοδεύει την κάτοχό της σε διακοπές και να μεταφέρει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως : ημιτελή κεντήματα με προοπτική να προχωρήσουν ή και να τελειώσουν (αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα) ,  περιοδικά, ένα ή περισσότερα βιβλία, με προοπτική να διαβαστούν (αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί), φωτογραφική μηχανή, γυαλιά ηλίου,στυλό,σημειωματάριο, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!! ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!