Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ανάλαφρη Τούρτα με βάση απο ανακυκλωμένα....γλυκά !!!


 Για  αυτή την ανάλαφρη, δροσερή και ελκυστική τούρτα  χρησιμοποιηθήκανε......ως βάση τα τριμμένα περισσεύματα απο 3 μελομακάρονα, 1 κουραμπιέ ,5 κομάτια βασιλόπιτα, 2 μάφινς, 6 μπισκοτάκια βουτύρου και 4 κομάτια κέηκ ...(όλα είχανε φυλαχτεί σε ειδικό τάπερ στο ψυγείο)
Η συνταγή για τη βάση μπορεί να είναι κάθε φορά διαφορετική, ανάλογα με τα περισσεύματα που θα έχετε συγκεντρώσει. Δεν πετάμε τίποτα !!! (Βάλτε ένα τάπερ στο ψυγείο για ανακύκλωση γλυκών)
Αφού στρώσουμε λοιπόν τα τρίμματα απο τα γλυκά μας στον πάτο μιά φόρμας που ανοίγει, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ ή λικέρ για να αποκτήσουν συμπαγή υφή, εγώ αραίωσα με λίγο νερό το υπόλοιπο μιά μαρμελάδας δαμάσκηνο και  αυτό το παχύρευστο υγρό το έριξα επάνω στο μείγμα.
Στη συνέχεια χτύπησα στο μίξερ 2 φακ. κρέμα στιγμής κακάο  και 1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια με το ανάλογο φρέσκο γάλα και  2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος και την άπλωσα απο πάνω.
Επόμενο βήμα  χτύπησα στο μίξερ 2 φακ. GARNI Γιώτης με το ανάλογο φρέσκο γάλα, απλωσα την κρέμα και έκανα σχέδια με το πειρούνι  (απο την περιφέρεια προς το κέντρο) για να βελτιώσω την όψη και το θαύμα ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση στο κέντρο του  ροζ τριαντάφυλλου απο ζαχαρόπαστα ,που μας πρόσφερε το γλυκό Μαράκι η εγγονή της Ελσας (γιαγιά και εγγονή κάνουνε θαύματα !!!) Η τούρτα μπήκε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και την απολαύσαμε παρέα.....όλες οι ζουζουνιάρες και λιχούδες Χρυσομέλισσες .

8 σχόλια:

  1. Καλημερα και καλως σας βρηκα!Πολυ ενδιαφερουσα συνταγη!!!Αν θες περνα και απο μενα μια βολτα.Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oμορφη Φαινεται...
    Επρεπε να τη δοκιμασω τελικαα!
    Καλημερα Μελισσουλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαινεται πενατνοστιμη καο λαχταριστη! καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι τόυρτες ειναι πολύ ενδιαφέρουσες. Και εγώ κάθε χρονο φτιαχνω με όσα μελομακάρονα περισσεψουν. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H τούρτα από εμφάνιση θεϊκή. Είμαι σίγουρη και για τη γεύση της.
    Θα γλύκανε ακόμη πιο πολύ η μέρα σας μετά απ' αυτήν είμαι σίγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πεντανόστιμη ήταν και θεϊκή και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!!!! Καλύτερα από εμένα που την κατανάλωσα μπορεί να ξέρει άλλος???? Κλαυδία μου τα χεράκια σου κάνουν θαύματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ εξυπνο!! θα το δοκιμασω σιγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή