Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Τι λέτε, συγκεντρώνουμε βιβλία και παιχνίδια ;;;;

Παιχνίδια για τα παιδιά που κάνουν αιμοκάθαρση στο Ιπποκράτειο συγκεντρώνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης
  • Γράφτηκε από τον 
Παιχνίδια για τα παιδιά που κάνουν αιμοκάθαρση στο Ιπποκράτειο συγκεντρώνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης
Επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και παραμύθια σε καλή κατάσταση, συγκεντρώνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης με σκοπό να δημιουργήσει ένα περιβάλλον περισσότερο φιλικό και φιλόξενο για τα παιδιά, στη νέα μονάδα αιμοκάθαρσης παίδων , που λειτουργεί εδώ και δύο εβδομάδες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104.9FM, είπε :«Με αφορμή τη λειτουργία της μονάδας ο σύλλογός μας πήρε την πρωτοβουλία να υποστηρίξει τα παιδιά που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Θέλουμε να δείξουμε την ευαισθησία μας. Κάνουμε έκκληση ο κόσμος να προσφέρει παιχνίδια και επιτραπέζια σε καλή κατάσταση ώστε τα παιδιά που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία να περνούν όσο το δυνατόν καλύτερα».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ήδη έχουν ευαισθητοποιηθεί δύο δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. «Σε 15 μέρες μαζεύτηκαν αρκετά παιχνίδια. Ήδη δύο δημοτικά σχολεία της πόλης βοήθησαν με παιχνίδια και το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε πολλά παιχνίδια. Έτσι τα παιδάκια θα αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα παιδικό δωμάτιο με παιχνίδια που θα διασκεδάσουν και παράλληλα θα προβούν και σε μια ιατρική δοκιμασία. Όποιος θέλει μπορεί να τα φέρει στα γραφεία του συλλόγου μας είτε στην Β. Ηρακλείου 28, ή να επικοινωνήσει στο 2310222821 και κάποιο μέλος του συλλόγου μας θα περάσει να το πάρει», ολοκλήρωσε ο κ. Καραγκιόζης.
Από την πλευρά της η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, δήλωσε για την προσπάθεια συγκέντρωσης παιχνιδιών: «Αρωγοί σε αυτή την προσφορά είναι σύλλογοι όπως και ο Σύλλογος Νεφροπαθών και καλούν τους πολίτες να προσφέρουν παιχνίδια επιτραπέζια και βιβλία, προκειμένου να απασχολούνται τα παιδιά όση ώρα κρατά η συνεδρία. Οι συνεδρίες για την αιμοκάθαρση διαρκούν 3 ώρες . Και βέβαια στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και φιλοξενούνται πάρα πολλά παιδιά και εκτός της συγκεκριμένης ομάδας», ολοκλήρωσε η κ. Παπαχριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου